Affald er en af de mere løjerlige ting her i livet. På den ene side så er affaldshåndtering noget, som de færreste har lyst til at beskæftige sig med. På den anden side så er det noget, som vi virkelig har brug for at få ordnet på en hurtig og effektiv måde – især hvis vi producerer mere skrald end normalt.   Er du således i den situation, at du genererer ekstra meget skrald og ikke ved, hvordan du skal komme af med det? Hvis så, så læs videre her og få nogle gode råd om, hvordan du slipper af med dit affald hurtigt og enkelt med få omkostninger.


Kom af med dit affald på den kommunale måde

Den metode, som de fleste danskere stiller sig tilfreds med, er diverse kommunale ordninger for affaldshåndtering. Kommunale ordninger kan her groft sagt inddeles i tre kategorier: Dagrenovation, storskrald og genbrugsstationer.

Dagrenovation  dækker her over det affald, som hentes en gang om ugen af dine lokale skraldemænd. Storskrald derimod hentes kun 2 til 4 gange om året, afhængig af hvilken kommune du bor i. Og endelig så kan du også smide diverse former for skrald bag i din bils baggagerum og så suse op på den lokale genbrugsstation.

Fordele og ulemper ved kommunale skraldeordninger

Kommunernes affaldshåndtering er sædvanligvis ganske effektiv og ikke noget, som vi som borgere umiddelbart kan klage over. Derudover er kommunale ordninger som regel gratis, mens at de dog ofte koster et gebyr for virksomheder.

Ulempen ved de kommunale ordninger er imidlertid, at du er bundet af, hvornår kommunen forestår sine indsamlinger. Udenfor disse datoer, så er det ofte svært at få arrangeret offentlig ekstra-indsamling (med København Kommune som en nævneværdig undtagelse), og det kan være et problem, hvis du genererer ekstra meget materiale.

Kom af med dit affald på den smarte måde

Alternativet til de kommunale ordninger er at få dit skrald hentet af professionelle affaldsvirksomheder. Fordelen ved dette er, at de kommer ud og henter dit skrald på den dato, som der passer dig.   Disse firmaer er sædvanligvis ganske servicemindede og vil sørge for, at de efterlader din ejendom pæn og ryddelig, så frem læsningen af dit skrald over i deres container medfører transport fra for eksempel din baghave og igennem dit hus. Disse skraldefirmaer skal selvsagt  betales et gebyr for deres tjenester, men til gengæld sparer du også selv både tid og energi. Således, alt i alt, så kan det i sidste ende godt være en god forretning, at få private virksomheder til at komme og afhente dit skrald for dig.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    April 2012

    Categories

    All