Hvis du bor i hovedstadsområdet, så kan du med fordel anvende en lokal genbrugsstation i København, når du skal af med dit affald. Genbrugsstationer i København kan håndtere stort set alle affaldstyper og er spredt ud over hele hovedstadsområdet.

Alle borgere i hovedstaden har i denne sammenhæng ret til at aflevere deres skrald på en genbrugsstation i København helt gratis. Virksomheder kan også benytte sig af de kommunale genbrugsstationer, men det kræver dog, at de er tilmeldt og betaler til den kommunale affaldsordning.

Deponer dit affald på en genbrugsstation i København

Genbrugsstationer er en nem, enkel og bekvem måde at komme af med ens affald på. I København er der en lang række genbrugsstationer, som er spredt ud over hele byen. Dette gør deponering af affald til en hurtig og overskuelig opgave, som i de fleste tilfælde kan klares på under en halv time.

Derudover så har københavnske borgere også ret til at deponere deres skrald på en genbrugsstation i én af hovedstadens nabokommuner. Husk dog her at være opmærksom på, at der kan være andre regler end dem, som du normalt er vant til i København.

To slags genbrugsstationer i København

København er en speciel kommune i og med, at de i modsætning til de fleste andre danske kommuner har to slags genbrugsstationer: Genbrugsstationer og nærgenbrugsstationer.

Genbrugsstationer har i denne sammenhæng helt overordnet en større kapacitet end nærgenbrugsstationer. Således kan en genbrugsstation i København modtage flere forskellige affaldsfraktioner end en nærgenbrugsstation. Derudover kan genbrugsstationer modtage affald både fra virksomheder og private borgere. Ydermere har genbrugsstationer åbent alle ugens dage og kan håndtere køretøjer på op til 3500 kilo med tilhørende trailer.

Afhentning af dit affald

Når du skal af med dit skrald på en genbrugsstation i København, så er der flere forskellige måder, at du kan gøre det på. Først og fremmest så kan du selv køre det op på genbrugsstationen. Dette kan være en god løsning, hvis du kun ligger inde med små mængder affald.

Alternativt så kan du få hjælp af professionelle skraldemænd, som kommer og henter dit affald for dig. Denne metode er især en god ide, hvis du ligger inde med betydelige mængder skrald, og/eller hvis du producerer meget affald på en kontinuerlig basis. Disse private skraldemænd kan komme ud, når du har brug for det, og er derfor et nemt og fleksibelt alternativt for borgere og virksomheder, som ikke har tid og ressourcer til at klare affaldshåndteringen selv.
9/17/2015 11:59:09 pm

Spændende artikel. Kan I nævne nogle af de muligheder, der er for afhentning af skrald? Jeg har kigget lidt og har fundet http://www.junkbusters.dk/, men jeg ved ikke om der er andre gode alternativer?

Reply



Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    April 2012

    Categories

    All