Producerer du meget haveaffald, og er du på udkig efter gode og effektive måder at komme af med det på? I så fald, så læs mere i dette korte blogindlæg, hvor jeg vil fortælle mere om, hvad haveaffald er, og hvordan du kan bortskaffe det hurtigt og effektivt.

Hvad er haveaffald?

Havebaseret affald er her alle de former for affald, som bliver dannet i forbindelse med vedligehold af ens have. Uanset om vi snakker om grene, ukrudt, græs, nedfaldsfrugter eller materialer fra klippede hække, så hører de alle sammen ind under betegnelsen haveaffald.

Afbrænding af affald fra din have

En traditionel måde at komme af med affald fra haven er ved at brænde det. Dette er imidlertid ikke længere lovligt i Danmark på grund af de negative effekter denne metode har på miljøet.

Derfor, selvom at du er fristet til at dynge en gang benzin over dit affald fra haven, så er det noget, som du bør undgå – både pga. miljøet og for at undgå risikoen for bøder.

Hvordan kommer jeg af med haveaffaldet?

Affald fra haven er som med alle andre affaldsordninger noget, som bliver administreret på kommunalt basis. Dette betyder, at du skal kontakte din kommunes miljøforvaltning for at få mere at vide om de specifikke ordninger for håndtering af affald fra haven.

Dog har de fleste kommuner gode offentlige ordninger for, hvordan du kan slippe af med dit affald. Et eksempel på dette er Københavns kommune, hvor du kan aflevere dit affald fra haven på kommunale affaldsstationer.

Herefter blives affaldet komposteres, hvorpå det bliver videresolgt og genbrugt af lokale entreprenører og gartnere. Dette er en særdeles god metode, i og med at det sikrer, at udledningen af CO2-gasser holdes på et minimum.

I forbindelse med deres haveaffaldsordning, så stiller Københavns kommune desuden en beholder og papirsække til rådighed. Disse ekstra hjælpemidler gør det således meget let for kommunens borgere at være en del af dette kommunale initiativ for bæredygtig affaldshåndtering.

Private ordninger for afhentning af haveaffaldet

De kommunale ordninger er sædvanligvis rigtig gode og alt rigeligt for de fleste borgere. Dog, så frem du har brug for at komme af med dit affald nu og her, så er de kommunale ordninger måske ikke de bedste.

Et godt alternativ er her, at få private skraldefirmaer til at komme ud og afhente dit haveaffald for dig. Disse firmaer skal naturligvis betales for deres service, men er en meget let og enkel proces, som indebærer minimal arbejdsindsats fra din side. Derudover kommer disse firmaer ud, når det passer med din kalender, hvilket tit gør denne metode til en win-win situation.



Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    April 2012

    Categories

    All