Er du et havemenneske, og vil du gerne vide mere om, hvordan du kan komme af med dit haveaffald? Hvis det er din situation, så læs mere her. Haveaffald er noget, som især hører foråret og sommeren til, og der er flere forskellige måder – både private og offentlige – at komme af med affaldet på i disse lune måneder af året.

Få private firmaer til at hjælpe dig med dit haveaffald
Den første måde at komme af med haveaffaldet på er gennem private firmaer – såsom for eksempel Junkbusters – som kommer ud på din adresse og fjerner dit haveaffald for dig. Fordelen ved denne metode er, at de kommer ud til dig på den dag og det tidspunkt, som du ønsker det, og kan være en god løsning for dem, som ikke har tid til at køre forbi den lokale kommunale genbrugsstation. Ulempen er omvendt, at disse firmaer naturligvis skal betales for deres service, men dette forhold kan ofte opvejes af den tid, som du sparer.

Hvordan foregår rydning af haveaffald med private firmaer?
Når du hyrer private firmaer, så vil de typisk klare al rydningsarbejde og selv smide affaldet op i deres medbragte container. Disse firmaer kan typisk klare affald fra alle slags haver, hvad enten vi snakker om jord, blade, træer, potter eller buske. Derudover vil de som regel også sørge for at rydde godt op efter sig.

Prisen på privat afhentning af dit have-affald svinger fra firma til firma. Faktorer som kan spille ind inkluderer her, hvor meget affald der skal afhentes, og hvor langt væk din adresse er for firmaets vogne.

Kommunal afhentding af affald fra haven
Den anden måde at komme af med dit affald fra haven er gennem diverse kommunale ordninger. Mange kommuner – såsom for eksempel Københavns kommune – har afhentningsordninger, hvor de på forskellige datoer om året kommer forbi din adresse for at hente haveaffaldet. Der i denne forbindelse diverse regulativer for, hvordan du skal arrangere haveaffaldet på den kommunale afhentningsdag mht. pakning, opstilling og lignende forhold. Smut i denne forbindelse forbi din kommunes hjemmeside for mere information.

Hvis du generelt har meget affald fra din have og ikke kan vente på de årlige indsamlinger, så kan du også altid køre op med det på de lokale genbrugsstationer. Fordelen ved dette er, at det er gratis, mens at ulempen er, at det tager noget tid, og at du muligvis skal ud og leje en trailer. Haveaffaldet kan i øvrigt afleveres på genbrugsstationerne hele året rundt og har typisk åbent 6 dage om ugen




Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    April 2012

    Categories

    All